Hubbard Brook Committee of Scientists Meeting January 5-6, 2016 Cary Institute of Ecosystem Studies

Tuesday Afternoon January 5: Mini-workshop on using science to inform management.

·		
1:00-2:00	Update on LTER renewal proposal (Lovett and Groffman)	
2:00-2:15	Doing science to inform USFS management: Lessons learned from California (Battles)	
2:15-2:30	Examples of extending Hubbard Brook-type research to management (S. Bailey)	
2:30–2:40	Welcome: Chris Woodall, NRS Project Leader of NRS-07, "Center for Research on Ecosystem Change."	
2:40–3:10	Overview: Potential for a large scale manipulation in Hubbard Brook Valley (Tony Amato, UVM professor and local PI for Adaptive Silviculture for Climate Change)	
3:10-3:25	Break	
3:25-4:15	Priority management questions faced by White Mountain National Forest: How can Hubbard Brook help? (Discussion leader: Rustad)	
4:15-5:00	COS meeting (Templer and Battles)	
5:00 onward	Reception and Dinner at Cary Institute.	
Wednesday January 6: AAAS Science Communication Workshop (hosted by HBRF)		

9:00–9:10	Introduction to AAAS and workshop (10 min)
9:10-9:30	The value of public engagement with science (20 min)
9:30–9:40	Identifying your goals (10 min)
9:40-10:00	Defining your audience (20 min)
10:00-10:45	Developing your messages (45 min)
10:45-11:00	Break (15 min)
11:00-11:20	Identifying communication opportunities (20 min)
11:20–12:00	Practice with public presentations (40 min)
12:00-1:00	Lunch (1 hour)
1:00-1:45	Working with media and interview skills (45 min)
1:45-2:00	Break (15 min)

2:00–2:45 Strategies for setting up an effective social media presence (45 min)

2:45–3:00 Tools and resources (15 min)